Poreska uprava kaznila pet Kineskih radnji u Leskovcu

KINEZI HODNIK PRAZAN

Leskovac – Prvog radnog dana u ovoj sedmici inspektori Poreske uprave izvršili su  24 kontrole kineskih radnji odnosno proveravali da li se izdaju fiskalni računi, i da li su oni koji rade prijavljeni u skladu sa propisom.

Nepravilnosti su ovom prilikom ustanovljenje u 14 slučajeva  navodi se u saopštenju za javnost biroa za informisanje ove uprave.

U osam obavljenih kontrola u Leskovcu u pet radnji su u ponedeljak utvrđene nepravilnosti, a u Nišu u svih šest radnji koje su kontrolisali inspektori Poreske uprave, dok je u Beogradu u deset obilazaka nepravilnosti bilo u tri slučaja.

U petak i subotu mobilne ekipe Poreske uprave Republike Srbije kontrolisale su 22 kineske radnje u Beogradu i konstatovane su nepravilnosti u 4 slučaja, što je oko 20%, ili znatno manje nego ranije.

U Leskovcu i Nišu su u ta dva dana poreski inspektori bili u 16 kineskih radnji i tamo je konstatovano da je nepravilnosti bilo u 11 slučajeva, ili oko 65%.

Mobilne ekipe Poreske uprave kontrolisale su kinske radnje i nedeljom, ali postoje podaci samo za Beograd jer objekti u Leskovcu i Nišu tada ne rade.

U Beogradu je od 10 objekata u 4 konstatovana nepravilnost, što iznosi 40%.

Prema svima koji u radnjama nisu poštovali zakonom propisane postupke, a reč je o isključivo tzv. kineskim radnjama, biće primenjene zakonom predviđene sankcije.

Kao što je već najavljeno, Poreska uprava Republike Srbije će i dalje svakodnevno kontrolisati rad kineskih radnji u celoj Srbiji, a pojačane će biti i kontrole mesara, pekara i ugostiteljskih objekata zaključuje se u saopštenju za javnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *