PLJAČKA DECENIJE: Prodaje se Hotel “Dubočica”!

hotel Dubocica

Leskovac – Prodaja Hotela Dubočica biće predmet sutrašnje javne licitacije koja je zakazana za 10 časova u Osnovnom sudu u Leskovcu, u kancelariji broj 210.

Na oglasnoj tabli ovog suda navedeno je da je licitacija zakazana na osnovu založbene menice u iznosu od 420. 000 evra duga na ime kredita.

Početna cena je 88 miliona dinara, a neće se ići ispod 60 posto od ovog iznosa.

licitacija

Na prodaju se daje hotel u celosti. Podrum, prizemlje, restoran, tri sprata i potkrovlje u površini od 1.550 metara kvadratnih.

Ono što je šokantno je zapravo da je sada glavni dužnik HUP Balkan na čije ime je Dubočica takoreći fantomski ponovo vraćena.

Naime, 2012. godine, je hotel prebačen na firmu Athens grup, vlasnika Slaviše Stojiljkovića, koji je rođeni brat Ivice Stojiljkovića, suvlasnika firme BBC Invest, koja je kupila čitav HUP Balkan.

Te godine Athens grup podiže kredit od 2,5 miliona evra i taj novac pozajmljuje Verano motorsu.

Nakon toga, 2013. godine, Katastar u posedovnom listu upisuje hotel Dubočicu na ime HUP-a Balkan.

Manjinski akcionari kažu da je suutrašnja licitacija samo kap u prepunoj čaši.

Zbog toga za sutra najavljuju proteste ispred Osnovnog suda, a postavljaju i pitanje kako je hotel uopšte mogao da bude prebačen u vlasništvo Athens grup samo dok su uspeli da podignu kredit a odmah zatim vraćen HUP-u Balkan koji je sada glavni dužnik.

Grujica Ivkovic

„Ja sam se juče konsultovao sa nekoliko pravnika. Svi su mi rekli da je to pljačka 21. veka, a kako je to urađeno znaju sud i katastar. Da li oni ne žele da rade svoj posao, to je glavno pitanje koje postavljamo“ rekao nam je Grujica Ivković, predstavnik manjinskih akcionara HUP Balkan.

Oko 150 manjinskih akcionara sa 30 posto vlasništva štrajkovaće sutra i ispred zgrade Skupštine grada, ali i Javnog tužilaštva.

Kako kažu, niko ne može da prodaje objekte bez njihovog pristanka i tvrde da je vrednost čitavog HUP-a Balkan zapravo mnogo veća nego što je procenjena.

Masnjisnki akcionari sada traže da se HUP Balkan fizički podeli i da njima pripadne jedan deo objekata.

Ivković dodaje da je o ovoj, kako kaže, sramnoj licitaciji obavestio Ministarstvo pravde i da očekuje da ono sutra reaguje.