Ministarstvo turizma i omladine raspisalo 4 javna poziva namenjena udruženjima mladih

Udruženja mladih i njihovi savezi mogu do 13. februara da konkurišu na javne pozive za finansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Strategije za mlade, kao i programa „Mladi su zakonˮ, koje je raspisalo Ministarstvo turizma i omladine.

Raspisana su četiri konkursa od kojih se prvi odnosi na finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Strategije za mlade i programa „Mladi su zakonˮ, a drugi na stimulisanje zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih. Treći konkurs je namenjen za sufinansiranje programa i projekata u oblastima omladinskog sektora koji su odobreni od strane Evropske komisije kroz Erazmus+ program Evropske unije i programe prekogranične saradnje, a četvrti je namenjen za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Na prva tri programa mogu da se javljaju mladi, udruženja za mlade i njihovi savezi, a na četvrti lokalne samouprave koje imaju osnovane kancelarije za mlade. Zainteresovani više detalja o ovim konkursima mogu naći na sajtu Ministarstva turizma i omladine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *