Plivanje za časni krst održano i u Sijarinskoj Banji

Milan Kovinić iz Sijarinske Banje, pobednik je ovogodišnjeg bogojavljenskog plivanja za Časni krst, koje se treću godinu zaredom organizuje u Sijarinskoj Banji.

 Drugi je do Časnog krsta stigao Davor Čolović, a treći Saša Ilić  i njima je zahvalnice za učešće na manifestaciji dodelio Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

U trci za Časni krst, koji je u bazen položio paroh Sijarinsko-banjski Dragan Ilić, učestvovalo je 10 takmičara. Oni su preplivali deonicu dugu 33 metra, koja simbolično predstavlja godine Isusa Hrista. Manifestacija je počela služenjem svete liturgije pored bazena u Sijarinskoj Banji u prisustvu pedesetak meštana i rukovodstva opštine Medveđa.

Nakon manifestacije takmičari i ostali prisutni su nastavili druženje uz kuvano vino, vruću rakiju i ručak u restoranu hotela “Gejzer”.

Organizatori događaja i ove godine bili su  Crkvena opština Sijarinska Banja, Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gejzer” iz Sijarinske banje, Turistička organizacija opštine Medveđa, pod pokroviteljstvom opštine Medveđa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *