Nema više tolerancije za neplaćanje struje

elektrodistribucija

Leskovac – Veliki broj Leskovčana tvrdi da su iz Elektrodistribucije krenuli u rigoroznu naplatu potrošnje i da upozoravaju građane da ako ne plate aktuelni račun  do 25. u mesecu, iako nemaju prethodna dugovanja, da će im struja biti isečena.

U Elektrodistribuciji ovo demantuju i tvrde da se to odnosi samo na one korisnike koji imaju velika dugovanja.

Po izričitom nalogu „EPS snabdevanja“ bez struje je ovih dana ostalo 25 najvećih dužnika u ogranku koji pokriva leskovačka Elektrodistribucija.

nagradna igra

„To su zapravo oni koji nisu ispoštovali ugovore o reprogramu. Sa druge strane, sve redovne platiše se tolerišu i imaju čak i pravo na popust od 5% ukoliko poslednji račun, bez prethodnih dugovanja, plate do 20. ili 25. u mesecu, zavisno od toga da li su pravna ili fizička lica. A svaki ovakav slučaj mogu odmah da prijave“ kaže Nebojša  Stanković, PR leskovačke Elektrodistribucije.

Stanković tvrdi da ni jednom korisniku zapravo struja ne može da bude isečena ukoliko pre toga nije dobio opomenu o neplaćanju utrošene električne energije.

Samo od jula prošle godine, zaključno sa majem ove, dug za struju u ovom ogranku iznosi 575 miliona dinara. 340 miliona duguju fizička, a 235 pravna lica.