Nemoguće ideje za gradski trg – od podvožnjaka kod Pošte do lavirinta kod fontane

Zlatanovic2

Leskovac – Komisija je završila sa ocenjivanjem radova pristiglih na konkurs za idejno rešenje uređenja trga u centru grada. Međutim, ni jedan nije pozitivno ocenjen, neće biti najavljenih nagrada, ali je Leskovačka Direkcija za urbanizam i izgradnju otkupila sve radove i oni će ipak biti izloženi na javni uvid građanima i stručnoj javnosti.

Na proleće će se ipak krenuti  sa radovima na uređenju trga u centru grada jer su urbanisti odlučili da na osnovu svih radova naprave svoj idejni projekat po kojem  će se raditi.

„Do kraja 2015. godine centar grada bi trebalo da dobije potpuno novi izgled“ kažu u leskovačkoj Direkciji za urbanizam i izgradnju.

Ocena je stručnjaka da u  svakom radu ima ponešto dobro što može da se iskoristi i sklopi u jednu celinu.

Kako objašnjava direktor Direkcije Slaviša Zlatanović, mnogi radovi su imali idejna rešenja koja je nemoguće u ovom trenutku sprovesti, uglavnom zbog finansija.

Zlatanovic

Mnogi autori radova su se, kako je rekao Zlatanović, u svojoj želji da urade nešto dobro, malo zaneli.

„Ima tu jako dobrih ideja ali je trenutno nemoiguće da se sprovedu, što zbog finansija, tako i zbog trenutnog urbanističkog plana. Jedna od ideja je bila da se deo kod bivše glavne Pošte zatvori i bude samo pešačka zona, a da se ispod toga napravi podvožnjak. Bilo je predloga da se u sentru kod gradske fontane napravi velelepan lavirint od žive ograde. Složićete se, to je neizvodljivo iz mnogo razloga“ naveo je Zlatanović.

Svi radovi će ipak biti izloženi na javni uvid i biće organizovana javna rasprava. Radovi će biti predstavljeni i u 3D formatu, tako da će svi građani moći da vide budući izgled Centra Leskovca iz svih uglova.

Izložba će biti otvorena u ponedeljak u galeriji Leskovačkog kulturnog centra i trajaće do 30. decembra, a svi građani će moći da iznesu svoje sugestije i mišljenja o njima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *