ODLUČENO: Štrajk u Domu zdravlja jer nisu primili prvi deo januarske plate

dom zdravlja

Leskovac – Odbor Sindikata lekara i farmaceuta Srbije leskovačkog Doma zdravlja 7. februara stupiće u štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada.

“Razlog za donošenje jedne ovakve odluke je kašnjenje u isplati prvog dela januarske plate i putnih troškova” rekao je predsednik doktor Jovan Kostić.

Ovu odluku doneo je Izvršni odbor Sindikata lekara i farmaceuta Srbije leskovačkog Doma zdravlja na danas održanoj sednici.

Kako je Televizija Leskovac nezvanično saznala odbor sindikata je još pre više od nedelju dana poslao pismo menadžmentu Doma zdravlja sa zahtevom da se uposlenicima ove zdravstvene ustanove isplate zarade i putni troškovi do petka 24. januara.

U suprotnom, u skladu za Zakonom o radu i Zakonom o štrajku, uposlenici će krenuti sa obustavom rada.

Kako povratnog odgovora nije bilo sem usmenog zahteva da se rukovodstvu dostavi spisak uposlenika koji će eventualno štrajkovati Izvršni odbor Sindikata lekara i farmaceuta Srbije leskovačkog Doma zdravlja doneo je odluku o stupanju u štrajk.

„Članovi sindikata od 7. februara striktno će se pridržavati primene minimuma procesa rada“ rekao je predsednik Odbora Sindikat lekara i farmaceuta Srbije leskovačkog Doma zdravlja dr Jovan Kostić.

Prema nezvaničnim saznanjima uposlenicima Doma zdravlja nisu isplaćeni putni troškovi i prvi deo zarade za januar tekuće godine jer je račun, koji se koristi i za plaćanje dobljačima reagenasa i sanitarnog materijala u blokadi skoro pet miliona dinara.

Pored ovog drugi tekući račun Doma zdravlja opterećen je blokadom od oko 49 miliona dinara zbog dugovanja uposlenicima Stomatološke službe leskovačkog Doma zdravlja.