Počela besplatna pripremna nastava

pocela pripremna nastava

Leskovac – U Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ u Leskovcu počela je pripremna nastava iz srpskog jezika za 30 – oro učenika završnog razreda gradskih osnovnih škola.

Nastava će trajati do maja meseca naredne godine.

Imajući u vidu da je spremanje dece za prijemni ispit veliki izdatak za roditelje odnosno kućni budžet, a u pitanju su časovi iz srpskog jezika i matematike, Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ je odlučila da izađe u susret učenicima završnog razreda gradskih osnovnih škola i omogiući im besplatnu pripremnu nastavu iz srpskog jezika u prpostorijama čitaonice.

Nastavu vodi profesor književnosti i bibliotekar Jadranka Jović, a održavaće se svakog četvrtka.

„Prednost ove nastave je u tome što će deca moći da obnove svoje stečeno znanje tokom osmogodišnjeg školovanja u prijatnoj atmosferi – među knjigama i što je ona besplatna. Polaznici pripremne nastave, koje su odredile stručne službe škola, dobiće i po besplatnu člansku kartu kojom će moći da koriste svu stručnu i školsku literaturu tokom narednih godinu dana“, kazala je Jadranka Jović.

Ovakav vid saradnje ustanove kulture i obrazovnih institucija nije retkost.

U većim gradovima Srbije kao što je Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Šabac ovakva saradnja uveliko traje na zadovoljstvo i biblioteka i škola ali i učenika, kojima je ovo dodatni impuls za dalje školovanje .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *