Počela isplata penzija preko Poštanske štedionice za one koji su imali račune u Univerzal banci

pio

Leskovac – Isplata penzija za korisnike vojnih i poljoprivrednih penzija koji su imali tekuće račune kod Univerzal banke preko Poštanske štedionice počela je juče.

Za one koji pripadaju kategoriji zaposlenih isplata će početi u utorak, 11. februara. 

Potrebno je da se, prilikom podizanja penzije, priloži na uvid lična karta, a ukoliko žele da postanu komintenti Poštanske štedionice penzioneri će morati da otvore tekući račun uz raniji izveštaj penzionog čeka.

Kako je objasnila direktorica filijale Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Leskovcu, Marina Manojlović penzioneri koji žele da pređu u neku drugu banku do 10. februara moraju filijali da dostave novi tekući račun preko kojeg će krenuti isplata penzije od 25. februara.

– Ukoliko čak i za to ne budu imali vremena penzioneri ne treba da brinu jer će fond drugi deo penzije usmeriti na njihove kućne adrese, prema poslednjem podatku koji mi imamo u našoj evidenciji, kazala je Marina Manojlović 

Ukoliko se radi o penzionerima koji su dali punomoćje nekom od članova svoje porodice da podižu penziju, oni to neće moći da urade u utorak i te penzije će biti vraćene Fondu PIO – a.

– Međutim, to ne znači da će oni ostati bez penzija. One će im biti isplaćene prilikom isplate drugog dela. 

Na evidenciji leskovačke filijale Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja nalazi se 47 hiljada i 882 penzionera po svim kategorijama zaposlenih.