Već se zna ko će da zakupi većinu prostora za kioske u gradu?

trafike

Leskovac – Na osnovu jednog od predloga koji su gradski većnici odobrili na današnjoj sednici, u Leskovcu će biti postavljena 64 kioska, a u Vučju, Brestovcu i Grdelici po 5.

Za davanje u zakup prostora gde će biti postavljeni ovi montažni objekti, na period od najduže 5 godina, biće organizovano javno nadmetanje.

nagradna igra

Davanje u zakup lokacija za postavljanje kioska putem javnog nadmetanja je,  prema rečima predstavnika leskovačkog Udruženja malih montažnih objekata Nenada Anđelkovića, sporno s obzirom na to da se, kako je on istakao, unapred zna ko će da zakupi većinu prostora.

„Pozivam nadležne službe da učine ustupak i da dosadašnjim zakupcima koji su uredno izmirivali svoje obaveze i poštovali propise omogući nastavak rada bez javnog nadmetanja“ rekao je Nenad Anđelković, predstavnik Udruženja malih montažnih objekata Leskovac.

Komentarišući ovu izjavu gradonačelnik Cvetanović je rekao da je jedini legitimni način davanja u zakup prostora, upravo, licitacija, ali da će nadležni subjekti pokušati da ograniče eventualni uticaj sa strane putem formiranja uslova konkursa.