Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom organizovana izložba likovnih radova u Dnevnom boravku “Duga”

U Dnevnom boravku Duga – Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba, prikazana je izložba likovnih radova koji su pristigli na konkurs ,,Svet je lep kada zajedno stvaramo”, a autorima, prema odluci žirija tri najbolja rada, uručene su nagrade. Ovaj događaj organizovan je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Na konkurs je pristiglo je 165 radova, a učešće je uzelo 138 dece, mladih i odraslih sa intelektualnim poteškoćama, članova udruženja i korisnika  usluga dnevnih boravaka iz 20 gradova i opština u Srbiji. Prvo mesto osvojila je Anđela Radisavljević iz Vrnjačke Banje, drugo Mladen Nikolić  iz Vlasotinca i treće Dragana Stevanović Mara iz Niša.

Kako je ovom prilikom istakla sekretarka Udruženja MNRO, Aleksandra Jovanović, današnji datum koji obeležavamo kao dan osoba sa invaliditetom, samo je jedan u nizu koji treba da nas podseti da srušimo predrasude i zajedno savladavamo prepreke.

Zamenica gradonačelnika Leskovca, Jasmina Ranđelović rekla je gradsko rukovodstvo prepoznaje potrebe osoba sa invaliditetom i kroz projektno finasiranje pomaže u prevazilaženju svakodnevnih problema.

Među brojnim gostima, Dnevni boravak Duga posetili su i učenici Osnovne škole “Kosta Stemenković” , članovi drugih udruženja osoba sa ivaliditetom i ostali prijatelji udruženja MNRO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *