Proširenje proizvodnje u kompaniji “Zdravlje Aktavis”

01zdravlje

Leskovac – „U toku sledeće godine prve količine leka koji se primenjuje u terapiji Parkinsonove bolesti, biće iz novog pogona kompanije „Zdravlje Aktavis“  isporučene na tržište Evropske unije, tačnije Nemačke“, rekao je generalni direktor kompanije Bojan Jović prilikom današnje posete gradonačelnika Leskovca ovoj fabrici.

“Proizvodnja i isporuka ovog leka predstavlja veliki korak napred za samu kompaniju, a instalirani kapaciteti novog pogona pružaju mogućnost za proizvodnju oko 50 miliona tableta na godišnjem nivou, sa mogućnošću povećanja ukoliko potrebe tržišta to zahtevaju, a čime će biti stvorena i osnova za nova zapošljavanja”, dodao je Jović.

Novi pogon je spreman za najavaljene provere usklađenosti sa standardima dobre proizvođačke prakse, nakon kojih će početi i isporuka prvih količina ovog novog i jedinstvenog proizvoda  na Evropskom tržištu.

Prilikom obilaska novog pogona gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je da je kompanija Zdravlje Aktavis značajan činilac u sistemu zdravstvene zaštite, ali i značajan partner lokalne samouprave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *