Putevi prohodni, sneg se topi

putevi

Leskovac – Skoro svi lokalni i regionalni putevi na teritoriji grada Leskovca su prohodni, tvrde u gradskoj Direkciji za urbanizam i izgradnju.

Putevi prvog prioriteta su očišćeni, a trenutno je na terenu sva raspoloživa mehanizacija i kamioni bacaju so i rizlu u sporednim gradskim ulicama.

„Ono što je ostalo neočišćeno su nekategorisani putevi, ali prave opasnosti nema jer sneg nije napadao u velikim količinama i već je počeo da se topi. Čak i u zimskim uslovima kritični pravci, prohodni su za saobraćaj“ kaže Novica Nikolić, tehnički direktor u Direkciji za urbanizam i izgradnju.

Početkom padavina prošle nedelje nabavljeno je 160 tona soli i 350 tona rizle koje ekipe preduzeća zaduženog za zimsko održavanje bacaju po saobraćajnicama.

U Direkciji se nadaju da do kraja zime neće utrošiti ni polovinu od namenjenih 20 miliona dinara za zimsko održavanje jer je sneg pao dosta kasno. Za ove potrebe do sada je utrošeno svega 3 i po miliona.

Na teritoriji grada Leskovca održava se 447,5 kilometara puteva od kojih je 25 u samom gradskom jezgru.

U Direkciji dodaju da koordinisano deluju sa MUP-om i saobraćajnom policijom koja u zimskom periodu izdaje prioritete za čišćenje od snežnih nanosa.

Kritičnijih situacija za sada nije bilo, tvrde u ovom preduzeću.