Raspisan javni poziv za dodelu pomoći interno raseljenim licima

Grad Leskovac je u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije raspisao Javni poziv za dodelu pomoći porodicama interno raseljenih lica.

Ove porodice imaju mogućnost kupovine seoske kuće sa okućnicom, odnosno nepokretnosti namenjene stanovanju, potom mogućnost pomoći u građevinskom i drugom materijalu, kao i opreme za popravku, adaptaciju ili opremanje domaćinstva.

Komesarijat učestvuje sa 2 miliona 260 hiljada dinara, što je 95% od ukupnih sredstava namenjenih za realizaciju programa, a grad sa ostatkom, odnosno sa 140 hiljada dinara.

“Ovaj program pomoći namenjen je porodicama interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije, koje moraju da ispunjavaju uslove predviđene Pravilnikom i Javnim pozivom – naglašava Žaklina Cvetković, ispred Povereništva za izbegla i interno raseljena lica Grada Leskovca.

Javni poziv traje do 4. marta kada je i krajni rok za prijavu i predaju dokumentacije koja se podnosi u zatvorenoj koverti preko pisarnice Gradske uprave Leskovac lično ili poštom na adresu: Grad Leskovac, Povereništvo za izbeglice i migracije, 16000 Leskovac, Trg revolucije 45.

Za sve dodatne informacije u vezi sa javnim pozivom zainteresovana lica mogu se obratiti Povereništvu za izbeglice grada Leskovca čije se prostorije nalaze u zradi Osmospratnice, na prvom spratu u kancelariji broj 7.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *