Raspisan konkurs za vatrogasce

U toku je konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno -spasilačkih jedinica.  Zainteresovani se mogu prijaviti do 20.marta tekuće godine, navodi se u saopštenju za javnost resornog ministarstva.  

Pravo učešća na konkursu ima lice koja ispunjava sledeće uslove: da je državljanin Republike Srbije, da najmanje godinu dana ima prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, ) da nema manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa. Jedna od uslova je i da kandidat ima završenu srednju školu, da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije, kao i da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti.

U Ministartvu unutrašnjih poslova napominju da pravo učešća ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“, a nije položilo vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da to učini u roku od godinu i po od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Prijava, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliže uslove konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs  i sajtu  Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs, navodi se u saopštenju za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *