Trafikantima novinari krivi zbog smanjenja broja kioska?

trafike

Leskovac – Vlasnici kioska u Leskovcu zatražili su danas sastanak sa direktorom Direkcije za urbanizam i izgradnju  zbog najave smanjenja broja montažnih objekata sa 80 na 52.

Direktor Slaviša Zlatanović je trafikante primio na razgovor, ali su oni revoltirani izbacili novinare sa sastanka.

Plan rasporeda kioska je izložen na javni uvid do sutra u Upravi za urbanizam i komunalno stambene poslove, posle čega će sa primedbama biti predat Gradskom veću i Skupštini grada. Lokacije će se dobijati na licitaciji.

U Direkciji kažu da u ovom planu nema ničega spornog i da je sve urađeno po zakonu.

Što je još bitnije, po rečima Slaviše Zlatanovića, centar grada će najzad i po ovom pitanju biti planski i estetski uređeniji, a izgled svih trafika će morati da bude  uniformisan.

Zlatanović je dodao da se trafikanti plaše da je licitacija formalnost i da je, navodno, na delu lobiranje ekonomski moćnijih vlasnika.

Sa druge strane, od vlasnika trafika nismo dobili  komentar.

Oni su zahtevali da se sastanak održi iza zatvorenih vrata i nisu dozvolili da naša ekipa, kao i novinar Jugmedie budu pristuni, revoltirani zbog, kako kažu , objavljivanja slika u javnosti kako su prošlog petka  pocepali izloženi plan za postavljanje manjih montažnih objekta na gradskim građevinskim površinama.

Planom je predviđeno da kod tržnog centra “Most” bude postavljeno 5 kioska, u ulici Ivana Milutinovića 3, kod “Čik Kumanova” 2, a kod biblioteke 3.

Umesto desetak, predviđeno je pet kioska preko puta Železničke stanice, a preko puta Tehnološkog fakulteta ostaće dva.