U Leskovcu raste broj obolelih

Na području grada Leskovca od 15. februara  registruje se porast broja obolelih od korona virusa, naročito u poslednjih 48 sati, kada je zabeleženo 57 novozarženih lica, istaknuto je na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije. 

U okviru tačke dnevnog reda, koja je podrazumevala Izveštaj Zavoda za javno zdravlje o epidemiološkoj situaciji na teritoriji Leskovca, zaključeno je da je sitaucija i dalje nepovoljna i da u skladu sa tim ne sme doći do opuštanja i nepoštovanja propisanih mera zaštite.

U postmatranom periodu, odnosno od 15. februara, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, od posledica korona virusa u našem gradu preminulo je 8 osoba, prosečne starosti 74 godine. Broj pregleda u Kovid ambulantama, kao i broj hospitalizovanih u bolnici tokom poslednjih nedelja raste. Tako je  u prve tri nedelje februara prosečan broj pregleda iznosio 701, dok se u poslednjoj sedmici beleži porast za 300 pregleda.

Na lečenju u Kovid bolnici je 67 osoba sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Svi ovo podaci upozoravaju nas da nema mesta opuštanju, istakli su pored ostalog, članovi Kriznog štaba na današnjoj sednici.

Inače, prema  zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od početka epidemije na području Jabalničkog okruga potvrđeno je 7 775 slučajeva Kovida 19, od toga u Leskovcu 4788, Vlasotincu 1639, Lebanu 711, Medveđi 394, Bojniku 227 i Crnoj Travi 16. 

Takođe od početka epidemije na teritoriji okruga registrovano je 180 smrtnih ishoda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *