Vlasotinčani dali krv

transfuzija

Leskovac/Vlasotince – U akciji dobrovoljnog davanja krvi, održanoj u Skupštini Opštine Vlasotince,  prikupljeno je 35 jedinica ove dragocene tečnosati.  Organizovanje akcije potpomogao je Crveni krst u Vlasotincu.

U Službi za transfuziju krvi Opšte bolnice Leskovac ističu da je današnja akcija još jedna potvrda da je svest Vlasotinčana na viskom nivou po pitanju važnosti dobrovoljnog davanja krvi.

Ako se uzme u vidu i činjenica da veći broj preduzeća ne radi, a da je ulaz u privatne firme po ovom pitanju znak dobre volje vlasnika u Crvenom krstu su i te kako zadovoljni odazivom.

Prema rečima sekretara Crvenog krsta u Vlasotincu  Časlava Kocića svi davaoci evidentirani su i ukoliko zatreba spremni su da se jave na poziv i daju krv iako smatraju da ih država ne sagledava adekvatno kao višestruke davaoce.

Crveni krst u Vlasotincu organizuje sedam akcija tokom godine jer i žitelji ovog mesta, kada je to potrebno, odlaze na lečenje u leskovačku bolnicu. Za sada Služba za transfuziju krvi akciju u Vlasotincu organizuje jednom godišnje mada su očekivanja da će u narednim godinama taj broj i da se uveća, rekao je načelnik Službe za transfuziju krvi OB Leskovac doktor Dobrivoje Stojanović.

Mobilni tim Službe za transfuziju krvi OB Leskovac 27. marta sprovešće akciju u Tehničkoj školi “Rade Metalac” od 12 časova; a 3. aprila u Medicinskoj školi takođe od 12 časova.