VOZAČI NE POŠTUJU SAOBRAĆAJNU SIGNALIZACIJU

LESKOVAC – Uz  redovne  poslove  koji se izvode na rekonstrukciji drugog dela Svetoilijske ulice, od juče je na snazi privremena izmena režima saobraćaja zbog radova na kanalizacionoj mreži na raskrsnici  ulica Miloša Obilića i Svetoilijske . Bez obzira na ranije obaveštenje i vidnu saobraćajnu signalizaciju, vozači ne poštuju izvođenje radova, tako da je na ovoj raskrsnici potpuni kolaps u saobraćaju.

Ono što je naša ekipa zabeležila na licu mesta ostavlja samo jedan utisak – da se ne poštuje ni jedno pravilo. Kako su  nam rekli izvođači radova na terenu, saobraćajnu signalizaciju o zabrani kretanja vozila preko deonice koja se radi građani sami pomeraju, automobili ne koriste alternativne pravce, a ugroženi su kako pešaci, tako i izvođači radova.

I radnici koji trenutno izvode poslove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži imaju isti problem

Prva polovina Svetoilijske ulice koja je završena dobila je i nove popločane trotoare.  Međutim, leskovčanima , bar onima kojima ništa ne znači zabrana parkiranja na pešačkim zonama, to ne znači puno. Svakodnevno, automobili parkirani na novim trotoarima uništavaju tek postavljene ploče.