Isečena struja Direkciji, Domu i Komunalcu zbog neplaćenih računa

leskovac osmospratnica

Leskovac – Tri gradska preduzeća isključena su sa električne mreže zbog neplaćenih računa.

Direkciji za urbanizam i izgradnju struja je isečena u petak, a javnim preduzećima Dom i Komunalac u dane vikenda.

Kako nam je potvrđeno u leskovačkoj Elektrodistribuciji, ove nedelje počela je obimna akcija obustave isporuke električne energije dužnicima.

Po izričitom nalogu „EPS snabdevanja“ bez struje je ovih dana ostalo 25 najvećih dužnika u ogranku koji pokriva leskovačka Elektrodistribucija.

Samo od jula prošle godine, zaključno sa majom ove, dug za struju u ovom ogranku iznosi 575 miliona dinara. 340 miliona duguju fizička, a 235 pravna lica. Među njima su i ova tri gradska preduzeća.

 „Oni nisu ispoštovali ugovore o reprogramu. Mnogi od njih su plaćali samo stara dugovanja a nisu izmirivali nove račune, tako da je EPS snabdevanje naložio da im se iseče struja. Kako će ta preduzeća to premostiti, zavisi isključino od dogovora između njih sa EPS snabdevanjem. Fizička lica, kojima je isečena stuja, moraće da izmire sva dugovanja u potpunosti“ rekao je za našu televiziju Nebojša  Stanković, PR leskovačke Elektrodistribucije.

Grad je u obavezi da plaća račune Direkcije, ali Komunalac i Dom ih izmiruju sami.

Gradonačelnik Leskovca kaže da ne zna kada će ova preduzeća biti ponovo priključena na mrežu i da mu to nije prioritet.

Kako je naglasio, krajnje je vreme da oni počnu da pozitivno da posluju i na taj način sami izmiruju svoje obaveze.

„Mi možemo da pomognemo koliko možemo, ali nemam više nameru da novac građa prosleđujem na neke gubitke i dugovanja zbog nesposobnih rukovodioca“ naglasio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Od svih opština i gradova, a njih je osam, koji su pod ingerencijom leskovačke Elektrodistribucije, najbolje i najredovnije platiše su Surdulica i Bosilegrad.

Tamo u ovom naletu nije isključeno ni jedno javno preduzeće, dok je u Nišu bez struje ostala čak i zgrada lokalne samouprave.