Nije šija nego vrat

trickovic

Leskovac – Načelnik Gradske uprave za finansije Dalibor Tričković saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare da su službenici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom u 2013. godini za troškove službenih putovanja potrošli 295 hiljada evra, a ne 326 hiljada kako tvrde demokrate.

”Brojao sam do 295 hiljada evra i ne znam odakle je ova razlika, mada je moguće da su ukalkulisani i putni troškovi zaposlenih. Ceo ovaj trošak napravilo je 1800 službenika iz lokalne administracije i 40 institucija, kao što su ustanove u kulturi kojih je 13, Turistička organizacija i Direkcija za urbanizam i izgradnju” rekao je Tričković.

On je precizirao da u ovaj obračun ne ulaze troškovi službenih putovanja ostalih javnih preduzeća sem organizacija i Direkcija za urbanizam i izgradnju i naglasio da je kabinet gradonačelnika sa 20-tak osoba za ove namene u u prošloj godini utrošio 62 hiljade evra.

” Ceo ovaj trošak od 295 hiljada evra nije i isplaćen iz budžeta mada se nalazi na izlaznoj strani, jer je bio slučajeva da su na ime projekata inkasirana sredstva od njihovih finansijera” istakao je Tričković i naveo primer putovanja u Slovačkoj koje je koštalo preko 200 hiljada dinara i da je taj novac došao sa strane.

Nepravilnosti koje je uočio revizor na primeru isplaćenih dnevnica za putovanja u zemlji i inostranstvu Tričković je okarakterisao kao formalne i dodao da se radi na njihovom eliminisanju.

”Negde nije bilo pozivnih pisama ali kako da ih bude kada smo mi tražili sastanke” – kaže Tričković.

Načelnik Gradske uprave za finansije saopštio je da je revizor imao primedbu na sistem unutrašnje kontrole ali i na način kako su plaćani mediji za svoje usluge jer isplate nisu obračunavane po cenovnicima medijskih kuća.