tol 1

Leskovac – Direktor Turističke organizacije Leskovac Žikica Nestorović po prvi put je progovorio o prihodima sa Roštiljijade.

On je gostujući u Jutarnjem programu naše televizije izjavio da nema šta da krije i da je ponosan na ovu manifestaciju s obzirom na to da je prošlogodišnja Roštiljijada zaradila čisto dva miliona dinara.

Nestorović kaže da Turistička organizacija, koja je i, organizator ove gurmanske manifestacije, beć 4  godine ne košta lokalnu zajednicu ni jedan dinar i da se samoizdržava.

“Država finansira EXIT, Guču, i to su milionske sume. Mi se uglavnom izdržavamo sami. Uspeli smo da se sponzori utrkuju ko će se reklamirati na Roštiljijadi i to je neverovatan uspeh” istakao je Nestorović i dodao da Republika ipak izdvaja neka “neznatna” dsredstva za održavanje ove manifestacije.

On  je podsetio da je Roštiljijadu posetilo oko 700.000 gostiju, bez i jednog incedenta za razliku od sličnih manifestacija u Srbiji. Ukoliko, kazao je, Roštiljijada bude izmeštena van centra Leskovca, ona će se pretvoriti u „običan vašar“.

“Odgovorno tvrdim da bi premeštanje Roštiljijade iz centra uništilo ovu manifestaciju!” bio je izričit direktor.

Nestorović je dodao da postoje projekti i ideje  za premeštanje Roštiljijade na druge lokacije, recimo pored keja na Veternici, ali da bi to koštalo najmanje tridesetak miliona dinara. Za to, kako kaže, Turistička organizacija nema para.

“Pa naš godišnji budžet je 40 miliona. Nemamo mi sredstva za tako nešto” kazao je Nestorović.

Roštiljijada će ove godine biti održana po 25. put i za ovaj jubilej TOL sprema mnoga iznenađenja.