poziv

Leskovac – Danas ističe rok do kojeg, građani koji su upisani u birački spisak, treba da dobiju obaveštenje o vremenu i mestu glasanja na predstojećim parlamentarnim izborima.

„Pojedinci, kojima ova obaveštenja ne budu dostavljena, mogu da se obrate Gradskoj upravi za opšte poslove u kancelariji broj 22 i da provere da li se i pod kojim brojem nalaze u biračkom spisku“, kaže zaposlena u Gradskoj upravi za opšte poslove Velička Stamenković.

Ukoliko lice koje nije upisano u birački spisak želi da na parlamentarnim izborima ispuni svoju građansku dužnost ono mora najkasnije do 12.marta da podnese zahtev za naknadno upisivanje.

Prema rečima zaposlenih u Gradskoj upravi za opšte poslove, ovaj zahtev,uz koji je obavezna i fotokopija lične karte, dostavlja se Ministarstvu pravde i državne uprave koje donosi predlog rešenja o naknadnom upisu.

Predlog o promeni biračkog spiska dalje se prosleđuje Republičkoj izbornoj komisiji, zatim nadležnom Radnom telu, a potom i biračkim odborima.

Inače, obaveštenje o vremenu i mestu glasanja na predstojećim izborima na području grada Leskovca treba da dobije 122 hiljade i 740 stanovnika.