JANKOVIC 2

Leskovac / Grdelica – Grad Leskovac uspeo je preko Direkcije za imovinu, a uz pomoć Agencije za privatizaciju, da povrati imovinu nekoliko ruiniranih i uništenih fabrika.

Njihova ekonomska vrednost procenjena je na oko 120 miliona dinara, a plan lokalne samouprave je da te objekte na korišćenje da domaćim investitorima.

Gostujući u Jutarnjem programu naše televizije, pomoćnik gradonačelnika Leskovca Zoran Janković rekao je da se lokalna samouprava izborila da povrati imovinu grdeličkog Danila Boškovića i polovinu imovine TIG-a.

„Povraćeni su i Tehnomašina u Leskovcu, kao i Kooperativa. Plan je čelnika grada da sada te objekte ustupi na korišćenje pre svega lokalnim i domaćim investitorima koji će zaposliti novu radnu snagu, a lokalna samouprava će im dati podsticajna sredstva od 1.000 evra po zapošljenom radniku“ istakao je Janković i dodao da je pored svega obaveza privrednika da održavaju te pogone.

U Danilu Boškoviću već posluje slovenačka firma Red- Ket, ali pošto oni nisu ispoštovali klauzule iz ugovora, kako je objasnio Janković, ugovor će sa Slovencima najverovatnije biti raskinut a zemljište sa proizvodnim halama će biti ponuđeno novim investitorima koji će zaista uposliti novu radnu snagu.

„On je tražio da mu obezbedimo da proizvodi i prodaje hemijska sredstva bez tendera. To ne ide tako i neće moći“ istakao je pomoćnik gradonačelnika.

JANKOVIC 1

Kako je Janković najavio, trenutno se u saradnji sa Vojskom Srbije rešava pitanje leskovačkog aerodroma koji bi trebalo da pređe u vlasništvo grada.

Proces je komplikovan, kaže Janković i dodaje da se trenutno sa Katastrom radi na dokazivanju ko je sve kroz decenije gazdovao ovom površinom.