bogatinovic1

Leskovac – Načelnik Uprave za zaštitu životne sredine Žarko Bogatinović, gostujući u Jutarnjem programu naše televizije rekao je da je grad Leskovac, dok je plaćao deponovanje otpada iz budžeta, bio na gubitku od milion do milion i po dinara mesečno jer se u tom periodu nije vršilo merenje deponovanog otpada.

Po njegovim rečima, dve godine se u u ovoj upravi koja je bila nadležna da to kontroliše neko ponašao neodgovorno.

„Sa merenjem otpada koji stiže na deponiju krenulo tek dolaskom nove vlasti pre više od godinu dana. Do tada ne. Možda se tada odlagalo više građevinskog otpada na primer, ali mislim da neko iz ove uprave nije radio svoj posao pa su računi bili veći za milion do milion i po“ tvrdi Žarko Bogatinović, načelnik Uprave za zaštitu životne sredine.

Bogatinović kaže da lokalna samouprava i dalje pregovara sa firmom Por Werner i Weber oko promene ugovora koji je i dalje štetan po grad i njegove građane.

„Grad jeste čistiji od kako su oni preuzeli odgovornost i to je neosporno, ali su neke pravne stvari još uvek štetne po nas i grad sigurno neće doz6voliti da ugovor ostane takav kakav jeste“ rekao je Bogatinović.

Ugovor sa PWW-om je već dva puta do sada menjan aneksima.

PWW je dobio dozvolu za korišćenje deponije u Željkovcu na 25 godina.