ds

Leskovac – Okružni odbor Demokratske stranke, na konferenciji za novinare, predstavio je svoje kandidate za republičke poslanike na izbornoj listi koalicije „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“ okupljene oko DS-a.

Prikupljanje potpisa građana za podršku kandidatama, koje je počelo danas, označilo je i početak kampanje za vanredne parlamentarne izbore. U centru pažnje ove kampanje će, prema rečima leskovačkih demokrata, pre svega, biti ekonomija, otvaranje novih radnih mesta ali i stalni kontakt sa građanima.

„Pred građane Leskovca izlazimo sa jasnim namerama i , pre svega, sa rezultatima koje smo ostvarili dok smo bili na vlasti“ rekao je bivši gradonačelnik Leskovca i jedan od kandidata za republičkog poslanika Demokratske stranke Slobodan Kocić.

Ipak, prema njegovim rečima, adut demokrata neće biti samo ono što su postigli u prošlom periodu već su to i program i ekonomska strategija Demokratske stranke koja, između ostalog, podrazumeva razvoj regionalnih centara u Srbiji, među kojima Leskovac zauzima visoko i značajno mesto.

„Svedocimo smo da se u našem gradu ne dešava ništa, Leskovac je ponovo mrtav grad , možda sam ja nešto propustio s obzirom na činjenicu da sam pola godine bio u zatvoru, ali bi se videlo i čulo da je bilo novih radnih mesta“, rekao je kandidat za republičkog poslanika Slobodan Kocić.

„Uprkos činjenici da se ova kampanja vodi u, možda, najtežim uslovima od devedesetih godina, mi ćemo izaći pred građane podignutog čela i sigurni da ćemo onim što nudimo i što smo postigli  ostvariti dobre rezultate“, dodao je Kocić.

Pored diplomiranog politkologa Slobodana Kocića, kandidati za republičke poslanike na izbornoj listi koalicije okupljenje oko DS-a su i osnivač klinike Spebo profesor doktor Miodrag Stojković, profesorka muzičkog u leskovačkoj Gimnaziji Mirjana Perišić, kardiolog Miodrag Miladinović, potpredsednica Nove stranke i inžinjer biohemije Olivera Jović i profesor matematike iz Vlasotinca Ivan Stojanović.

„Želim da kažem da smo gledajući biografije i imena i prezima kandidata za poslanike na našoj listi sigurni da oni svojim dosadašnjim profesionalnim i političkim radom garantuju da će dostojno prezentovati grad u skupštini i pred vladom, i da će svojim angažmanom rešavati probleme koji muče građane  Leskovca, čime će unaprediti politički i ekonomski položaj grada koji moramo priznati nije na zadovoljavajućem nivou“, rekao je još jedan od kandidata Miodrag Miladinović.

S obzirom na to da zvanična lista još uvek nije formirana leskovačke Demokrate nisu mogle da saopšte pod kojim rednim brojevima će se njihovi kandidati naći na listi„Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“