Stojković: Neko u DS će morati da podnese ostavku

DS

Leskovac – U toku ovog meseca u Demokratskoj stranci, kako u glavnom, tako i u gradskom odboru, biće urađene analize rezultata izbora, nakon čega će, oni za koje se utvrdi da su odgovorni za pad rejtinga DS-a, morati da podnesu ostavke, rečeno je na konferenciji za novinare. 

Za sada je, prema mišljenju demokrata, izvesno da su za loš izborni rezultat delom zaslužni negativna medijska kampanja, kao i formiranje Nove demokratske stranke. Takođe, treba uzeti u obzir da se radi o rezultatima republičkih, a ne lokalnih izbora.

„ Ne možemo da budemo zadovoljni postignutim rezultatima, ali kada se uzmu u obzir hapšenja, progoni i kampanja u medijima, uspeh je što je Demokratska stranke ostala jedna od glavnih opozicionih stranaka u Srbiji“, rekao je kandidat za narodnog poslanika Demokratske stranke Miodrag Stojković.

Stojković se ovom prilikom osvrnuo i na prozivke koje je gradonačelnik Leskovca nedavno uputio na njegov račun komentarišući da ukoliko drži do morala ne bi trebalo da ulazi u narodnu skupštinu kao poslanik Demokrtske stranke. Odluku o tome Stojković će, kako je rekao, doneti nakon predsedništva i glavnog odobra, kao i u konsultaciji sa svojom porodicom.

„Podsetio bi Gorana Cvetanovića da kada je 2000.godine DOS osvojio70 posto glasova na izborima njemu nije smetalo da bude narodni poslanik“, kaže Stojković. „Cvetanoviću bi trebalo da bude bitno da Leskovac ima što više ljudi koji će se u republičkom parlamentu boriti za rešavanje problema građana bez obzira na njihovu političku pripadnost“, dodao je on uz napomenu da se nada će poslanici SNS-a u budućem sastavu biti aktivniji nego što su to bili u prošlom.

Na listi kandidata za poslanike Narodnog parlamenta Demokratske stranke Miodrag Stojković se nalazi na petom mestu, a u budućem skupštinskom zasivu ukupno će biti 19 poslanika DS-a.