dinkic

Vlasotince – „Manjak novca u budžetu, država ne može da rešava štednjom, a umesto politike „stezanja kaiša“ vlada mora da pruža podsticaje za otvaranje novih radnih mesta, kao i da poveća pomoć poljoprivrednicima“, rekao je lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić na predizbornoj konvenciji u Vlasotincu.

Zahvaljujući politici URS-a predstavnici mnogih poznatih kompanija otvorili su fabrike u Srbiji, samo u Vlasotincu svoju proizvodnju pokrenuli su Elrad i Gruner, a podsticaje je dobila grupa Fiorentino, dodao je Dinkić.

On je napomenuo da je jugu Srbije potreban brži privredni rast i da će se zato Ujedinjeni regioni Srbije, ukoliko dobiju podršku građana na predstojećim izborima, zalagati za otvaranje novih radnih mesta.

Pomoć mladim ljudima koji žele da ostanu na selu samo je deo programa URS- a, u čijoj osnovi je prekidanje takozvane politike „stezanaja kaiša“.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije danas je u Vlasotincu obišao i pogone Grunera, Elrada i grupe Fiorentino i razgovarao sa radnicima i upravama ovih fabrika. Na samoj konvenciji pored Dinkića govorili su i kandidatkinja za narodnu poslanicu Snežana Stojanović Plavšić i predsednik Opštinskog odbora Vlasotinca i, takođe, kandidat za narodnog poslanika Bratislav Petrović.